Sacramentsdag

“God, die ons in het wondervol Sacrament van de Eucharistie de gedachtenis van Uw lijden hebt nagelaten: geef, smeken wij, de heilige geheimen van Uw Lichaam en Bloed zó te vieren, dat wij de vrucht van Uw verlossing blijvend in ons mogen ontwaren.” (Collecta van het Feest van het Allerheiligst Sacrament)

Sacramentsdag 2022, dat op donderdag 16 juni gevierd wordt (in bijv. Nederland en België veelal op de zondag erna) is een bijzondere gelegenheid teksten over de Eucharistie te lezen. Paus Franciscus hield in 2013 de volgende homilie op het voorplein van de Sint Jan van Lateranen. In 2017 hield hij op dezelfde plek een andere homilie.
In 2012 hield de Paus Benedictus XVI een homilie over dit feest en in 2008 in een andere homilie.

Een uitgebreider overzicht van met name homilieën op dit feest is te vinden in het Thema Sacramentsdag.

In 2004 kondigde de H. Paus Johannes Paulus II een Jaar van de Eucharistie aan. In dit Thema, naar aanleiding van dit Jaar, staan tal van verwijzingen naar die teksten over de Eucharistie.

Een korte en krachtige uitleg van de Eucharistische Aanbidding is te vinden in de

Reageer

Om RK Documenten te kunnen verbeteren is uw reactie zeer waardevol. Heeft u aanmerkingen of suggesties voor verbeteringen of bent u een fout tegen gekomen? Laat het ons weten.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google
    Privacybeleid en de Google
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Delen